Skip to main content
Open position

Business Intelligence / Analytics konsult

Content sections

BI / Analytics konsulter

Text

Arbetar du idag inom Analytics och är redo för en utmaning? Trivs du med att arbeta nära kund och har en förmåga att skapa starka kundrelationer samt bryta ny mark där du erbjuder våra kunder lösningar som skapar både värde och nytta? Brinner du för innovation, ständig utveckling och söker en roll där du får ingå i ett härligt team? 

Då kanske du är den vi söker! 

På Enfo befinner vi oss just nu i en spännande och expansiv fas med stor fokus på Information Management och önskar därav växa vårt team med en unik roll.  

Vårt team eller som vi ser det – familj, består av ett gäng ambitiösa kollegor som arbetar ihop för att erbjuda våra kunder värdeskapandelösningar där data står i centrum. Genom vår gemensamma passion och expertis påverkar vi hur branschen utvecklas.  

Enfo är ett välrenommerat nordiskt företag inom datadriven affärstransformation med över 900 anställda och ett brett utbud av specialister och teknologier. Bredden ger oss unik möjlighet att arbeta djupare och närmare för bättre kundlösningar och värde. Det kundrelaterade tillvägagångssättet tillsammans med kundsamverkan är vår själ och något som vi verkligen är stolta över. 

Hur ser rollen ut?  

Ett effektivt beslutsstöd kräver att rätt data hamnar i händerna på beslutsfattare. Det handlar om att lyckas ta fram de nyckeltal som behövs men även på ett nyfiket och kreativt sätt upptäcka outforskade möjligheter för att skapa värde. Detta kommer vara ditt expertområde. I din roll översätter du verksamhetsbehov och önskemål till tekniska lösningar. Förutom att du blir en del av vårt vassa team, så erbjuder vi goda möjligheter till att påverka och utforma din roll för att uppnå maximal utveckling. 
 
Vad krävs för att nå framgång i denna roll: 

 • Relevant teknisk utbildning och/eller erfarenhet som möjliggör dig att axla en roll i ett av våra pågående kundprojekt / leveranser i kombination med prestigelöshet – en öppenhet att kavla upp ärmarna och arbeta hands-on med utveckling. 
 • Du brinner för att tillsammans med våra kunder lösa problem och förbättra dess verksamhet genom strategiska och operativa förbättringar samt hållbara lösningar.
 • Du stöttar våra affärsutvecklare vid kundbesök. Är en duktig kommunikatör – förklarar teknik både på hög och låg nivå. Trivs bra i rollen som rådgivare inom Analytics – kan ta ett holistiskt perspektiv. Är driven och vågar utmana oss och våra kunder när det behövs.
 • Du är en lagspelare utav klass - bygger nätverk samt utbyter kunskap med kollegor ansvariga för kringliggande områden; data management, systemintegration, IT-säkerhet m.m.
 • ​​​​​​​Du är nyfiken, har ett starkt teknikintresse och hänger med i trender - är bra på att dela med dig av din kunskap och inspirerar kollegor så väl som kunder.  
 • Du talar flytande svenska och uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska.  

Varför Enfo? 

Vi erbjuder det bästa av båda världar – en miljö präglad av entreprenörskap, flexibilitet, högt till tak och möjlighet att påverka beslut kännetecknat ett litet bolag i kombination med 900 kompetenta kollegor och muskler likt ett storbolag. Samt inte minst mycket frihet och stora möjligheter att påverka din vardag. 

Vår kundportfölj består av framför allt storbolag i Norden med minst 250 anställda och uppdragen spänner över en rad olika verksamhetsområden och tekniker. Du kommer få chansen att arbeta med några av våra mest strategiska kunder. 

Vad vi erbjuder:

 • En värdebaserad kultur som är engagerad, kul och energisk
 • ​​​​​​​En organisation som stödjer worklife balance  
 • Konkurrenskraftig ersättning  

 • Omfattande förmånspaket  

 • Fortbildning - kurser och ersättning för certifiering  

 • En arbetsmiljö som främjar professionell utveckling 

Vi arbetar med bland annat följande tekniker och områden:  

Microsoft stacken (Power BI, Azure mm), Google Cloud Platform - GCP, Qlik Sense, QlikView, Tibco Spotfire, Looker. 

Placering: 

Skåne alt. Mälardalen (Stockholm eller Västerås), Göteborg 

Tjänsten tillsätts löpande - Sök redan idag!

 

Contact section

Contact

Contact

Picture

Dorotea Gawek

Contact

Dorotea Gawek

Area

Careers & HR

Phone

+46 733 167 186