Skip to main content
Open Position

Cybersecurity Consultant

Content sections

Image

Image

Enfo Meeting

Contact section

Text

 IMPORTANT NOTICE For all foreign applicants.

Please note that Swedish residency is a prerequisite for this position and fluent Swedish is strongly meritorious.

This means that you must be settled in Sweden already with work permit in order for your application to be processed. Best Regards.

 

Enfo Cybersecurity Consultant

 • Är du ett proffs på säkerhetsstrategier och hantering av cyberhot?
 • Triggas du av att ligga steget före cyberkriminella?
 • Triggas du av att skydda offentlig och privat verksamhet från cyberhot?
 • Är du en lagspelare med affärsmässighet och personlighet engagemang för att delta i utvecklingen av området?

Om svaret är JA då är detta en grym chans till en nyckelposition och en spännande resa i Enfos Cybersecurity team

Enfo & Cybersecurity Services

Vi arbetar tätt ihop med företag med att definiera strategier för cybersäkerhet samt i att upprätta och implementera proaktiv säkerhetsfunktionalitet för att möta och hantera risker från säkerhetsrelaterade hot.

Enfos Cybersecurity konsulter stöttar företag och organisationer i att belysa utmaningen när det gäller att hantera risker inom cybersäkerhetsområdet på ett sätt som ligger i linje med deras affärsstrategi.

Vi bidrar med erfarenheter från tidigare genomförda uppdrag tillsammans med både privata och offentliga organisationer, och bidrar även med uppdaterad kunskap från ledande best practice, förordningar och finansiella auditkrav. Du kommer att arbeta tätt ihop med SIEM & SecOps teamen i Örebro som levererar tekniska lösningarna inom Security Operations och ansvarar för att upptäcka och reagera på säkerhetsrelaterade hot och händelser.

Teamet består av en bred bas av säkerhetsexperter och då våra kunder ständigt efterfrågar mer av våra tjänster ser vi nu en möjlighet att utöka verksamheten med fler grymma cyberexperter. Enfo i sig är ett välrenommerat nordiskt företag inom datadriven affärstransformation med 900 anställda med ett brett utbud av specialister och teknologier. Mångfalden ger oss en verkligt unik möjlighet att arbeta djupare och närmare för bättre kundlösningar och värde. Det kundrelaterade tillvägagångssättet tillsammans med kundsamverkan är vår själ och något som vi verkligen är stolta över.

Hur ser rollen ut ?

Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder för att definiera en säkerhetsstrategi där vi skapar och implementerar en proaktiv säkerhetsfunktionalitet för att reducera risk från säkerhetsrelaterade aktiviteter. Du kommer att bli en mycket viktig spelare som kommer att leda, sköta rådgivning och analyser inom säkerhetsrelaterade områden, ofta med begränsad ledning vilket innebär att du får stor frihet under ansvar.

Det är mycket viktigt att vara självgående och motiverad såväl som en pedagogisk och kompetent kommunikatör då du kommer att prata teknik och risk på ett affärsorienterat sätt med högsta ledningen hos våra kunder. Du kommer också att vara en tillföra ny energi till teamet och bistå i utveckling till dina kollegor.

Kort och gott kommer du agera som Enfos säkerhetsrådgivare hos våra kunder där du ansvarar för våra leveranser inom cyber- och informationssäkerhetsområdet.

Vad krävs för att nå framgång i rollen ?

 • Liksom resten av laget brinner du för att ge kunderna högkompetent stöd när det gäller att skapa en hållbar cybersäkerhetsstrategi.
 • Under de första månaderna kommer du både att få lära känna dina lagmedlemmar och kunder, och du kommer att förstå hur just dina förmågor kan bidra till deras hela teamets utveckling.
 • I slutet av 2019 kommer Enfo Cybersecurity att ytterligare ha ökat förtroendet från marknaden, vidare engagerade i kundleveranser, än mer erkända för att skapa värde genom proaktivitet, tydliga och kloka råd med en hög expertis om den hotbild som omger våra kunder.

Varför arbeta på Enfo ?

 • Enfo Cybersecurity Services vill inte bara vara "ytterligare en SOC leverantör" Vårt Cybersecurity-uppdrag är att göra en större skillnad genom kundutbildning, visa på empiriska bevis och en gedigen expertis om hur man skyddar en kunds verksamhet mot cyberhot och intrång på bästa möjliga sätt.
 • Enfo har starka kundrelationer och du kommer att kunna bygga vidare på detta förtroende genom att samverka med våra övriga leveranser med ett fokus på det värde som våra leveranser ger.
 • Cybersecurity teamet ses som erkända experter inom respektive specialistområde.
 • Det finns ett stort mått av entreprenörsanda, slutförandementalitet samt respekt för komplexiteten i de tjänster och lösningar som vi erbjuder marknaden.

Vad vi erbjuder

 • En värdebaserad kultur som är engagerad, kul och energisk
 • En organisation som stöder Worklife balance
 • Konkurrenskraftig ersättning
 • Omfattande förmånspaket
 • Kurser och ersättning för certifiering
 • Wellness-klubb
 • En arbetsmiljö som främjar professionell utveckling

Om du tycker detta låter intressant tycker vi att du ska skicka in din ansökan så att vi kan inleda en diskussion om din framtid.

För att lyckas i denna roll behöver du bl.a

 • Stark kundorientering med passion och driv för att skydda kundernas tillgångar
 • Stark profil och position inom cybersäkerhetsområdet med ett väl utbyggt nätverk
 • Genomfört utredningar inom informationssäkerhet, riskhantering och ramverk
 • Erfarenhet av strategiskt och taktiskt informationssäkerhetsarbete
 • Erfarenhet av att sammanställa beslutsunderlag, utredningar och analyser

Enfos Cybersecurity Teknologier

Cybersecurity governance & risk management assessment,  implementation of cybersecurity , IT-Security Architecture & Design, Operational Technology / ICS & SCADA, Incident response & Forensics, Security Assessment and Testing, Vulnerability Management, Cloud Security, Technical Project management, CISM, CRISC, CISSP, CISA, ISACA, L-SEC, ISF, ISO 2700x, ISF, NIST, WebTrust, OWASP, COBIT, GDPR/GAPP, Infrastructure Testing & Validation, Secure Communication & Cryptography, Swedish MSB & NIS security regulations, CISM, CISO, Information Security Management.

Läs mer här 

https://www.enfogroup.com/Articles/Blog-Posts/English/Protect-yourself-from-cyber-threats

https://www.enfogroup.com/Articles/Blog-Posts/English/Are-you-protecting-your-most-valuable-asset

Kontakt

Jens Howander

Business Manager Enfo Cybersecurity Services

+46 733 65 77 12 

Jens.howander@enfogroup.com

 

Contact

Picture

Image

Jens Howander

Contact

Jens Howander

Area

Care

Phone

+46 733 657 712