Skip to main content
Open position

Lösningsarkitekt O365 – Modern Workplace

Content sections

losningsarkitekt_modernworkplace

Text

Vi på Enfo söker en erfaren Lösningsarkitekt inom O365/Azure som vill vara med och driva digital förändring för våra kunder tillsammans med eldsjälar till kollegor. Hos oss får du arbeta i en central roll där du arbetar med marknadens modernaste lösningar. Vill du bli en av oss? 

Enfo är ett nordiskt IT-tjänstebolag som älskar utveckling och möjliggör datadriven transformation för sina kunder. Vi stödjer våra kunder med olika plattformar, affärslösningar och nya digitala tjänster för att skapa en intelligentare affärsverksamhet. I en alltmer komplex datamiljö för vi samman data i datacenter och i det privata och publika molnet. Vi både utvecklar och driver digitala lösningar, och stödjer våra kunder i att lyckas med komplexitet. Vi är över 900 nischade experter som jobbar för en intelligentare värld där teknologi stärker individer, affärer och samhällen. 

I rollen hos oss stärker du vårt Modern Workplace-team av otroligt kompetenta eldsjälar som arbetar dagligen med att hjälpa våra kunder att ta steget från en traditionell arbetsplats till en digital modern arbetsplats. En modern digital arbetsplats är för oss en arbetsplats som inte är beroende av plats, hårdvara eller nät. En arbetsplats som användaren kan ta del av oavsett om användaren är på kontoret eller hemma, på fjället eller i båten. Moderna digitala arbetsplatser finns redan men de behöver bli fler och bättre, med din hjälp.  

I rollen som lösningsarkitekt   

Som lösningsarkitekt hos Enfo Modern Workplace kommer du vara en nyckelperson i vårt team som består av 13 personer experter inom området. Du kommer att utgå från vårt Göteborgskontor som ligger centralt på Vallgatan men resor till kunder kan förekomma. Enligt kollegorna själva är det bästa med teamet den härliga stämningen, att få arbeta med spännande tekniker samt att få arbeta på ett företag som ligger i framkant inom området. Tillsammans med utvecklare och andra arkitekter arbetar ni fram lösningar som tar hand om de behov och önskemål som våra kunder har och omsätter dem till verklighet. På Enfo finns ett helhetsgrepp för Modern Workplace med allt från infrastruktur, digitalisering till cybersäkerhet. Här finns många kunniga kollegor och tillgång till ett stort erfarenhetsutbyte.  

I rollen som konsult kan dina arbetsuppgifter till viss mån anpassas efter vad du personligen drivs av och kan hjälpa våra kunder med inom ramarna för digital arbetsplats. Vi ligger i framkant och vill fortsätta att göra det och du kommer vara med att fatta beslut om vilken väg som är bäst att gå, för Enfo Modern Workplace och för våra kunder. 

 

 I din roll som Lösningsarkitekt kommer du bland annat:  

  • Arbeta ledande och stödjande i våra projekt genom att samråda med tekniker och utvecklare, både hos våra kunder och internt 

  • Bidra med ditt sinne för kreativ problemlösning och gå till botten med utmaningar och problem som uppstår 

  • Utvärdera och implementera ny teknik som tar våra kunder ett steg längre på den digitala resan 

 

För att nå framgång i denna roll tror vi att du: 

  • Har läst en eftergymnasial utbildning inom relevant område  

  • Har minst 5 års erfarenhet av som lösningsarkitekt 

  • Har kunskap i Microsoft 365, SharePoint Online & Azure  

  • Har arbetat med och har kunskap om SharePoint on premise, gärna i hybriduppsättning

  • Det är meriterande om du tidigare har arbetat i konsultrollen  

  • Kan kommunicera obehindrat på både svenska och engelska då det krävs i det vardagliga arbetet  

Som person är du en analytisk och socialt kompetent individ som trivs med den dagliga kundkontakten. Med ett intresse för problemlösning och kunskapsdelning är du mån om kvalitén på arbetet du presenterar. Du har ett självständigt och systematiskt tillvägagångsätt och trivs i ett arbete som kännetecknas av eget ansvar och stort inflytande i projekt. Du är i grunden tekniskt intresserad och håller dig gärna uppdaterad i utvecklingen kring de nya teknikerna. 

 

Varför Enfo   

Vi värnar om vår personal och vet att om du mår bra, gör du också ett grymt jobb. Vi erbjuder mycket frihet och stora möjligheter att påverka din vardag. En kultur präglad av entreprenörsanda, slutförandementalitet samt respekt för komplexiteten i de tjänster och lösningar som vi erbjuder marknaden. Och inte minst ett team av över 900 skickliga kollegor i Norden som tillsammans brinner och jobbar mot ett mål – en mer intelligent värld.   

  

Vi erbjuder dig  

• En värdebaserad kultur som är engagerad, kul och energisk   

• En organisation som stödjer Worklife balance   

• Konkurrenskraftig ersättning   

• Omfattande förmånspaket   

• En arbetsmiljö som främjar professionell utveckling   

 

Vill du bli en del av oss? Hör gärna av dig så tar vi en dialog eller skicka iväg en ansökan! 

Contact section

Contact

Contact

Picture

Ellen Forsgren Enfo

Contact

Ellen Forsgren

Area

Careers & HR

Phone

+46 768 94 96 18