Skip to main content
Open position

Senior Data Management & BI konsult

Content sections

Senior datamanagement konsult

Text

Arbetar du idag som konsult inom Data Management och är redo för en utmaning? Trivs du med att arbeta nära kund och har en förmåga att skapa starka kundrelationer samt bryta ny mark där du erbjuder våra kunder lösningar som skapar både värde och nytta? Brinner du för innovation, ständig utveckling och söker en roll där du får agera mentor till yngre kollegor?

Då kanske du är den vi söker till vårt team!

På Enfo befinner vi oss just nu i en spännande och expansiv fas med stort fokus på Information Management och kunduppdrag som väntar på dig. Vi vill därför växa vårt team med en unik roll.

Vårt team eller som vi ser det – familj, består av ett gäng ambitiösa kollegor som arbetar ihop för att erbjuda våra kunder värdeskapandelösningar där data står i centrum. Genom vår gemensamma passion och expertis påverkar vi hur branschen utvecklas. Vi söker nu en familjemedlem som önskar komplettera sin konsultroll med att ta ledningen i vår kunskapsutveckling.

Enfo är ett välrenommerat nordiskt företag inom datadriven affärstransformation med över 900 anställda och ett brett utbud av specialister och teknologier. Bredden ger oss unik möjlighet att arbeta djupare och närmare för bättre kundlösningar och värde. Det kundrelaterade tillvägagångssättet tillsammans med kundsamverkan är vår själ och något som vi verkligen är stolta över.

Hur ser rollen ut?

Analys av alla slag kräver ren och strukturerade data - att hanteras i en effektiv miljö. Detta kommer vara ditt expertområde. I din roll utvecklar du värdeskapande lösningar och metoder för implementering av Data- och analyslösningar, Master Data Management och Data Governance hos kund. Samtidigt är du en viktig nyckelspelare internt med fokus på affärs- och tjänsteutveckling och en mentor för våra juniora talanger. Förutom att bli en del av vårt vassa team, så erbjuder vi goda möjlighet till att påverka och utforma din roll för att uppnå maximal utveckling.
 

Vad krävs för att nå framgång i denna roll:

 • Relevant utbildning och erfarenhet som möjliggör dig att axla en roll som ledande arkitekt/senior DW utvecklare i ett av våra kundprojekt.
 • Du är en erfaren arkitekt som brinner för att tillsammans med våra kunder lösa problem och förbättra dess verksamhet genom strategiska och operativa förbättringar och hållbara lösningar. 
 • Du stöttar våra affärsutvecklare vid kundbesök. Är en duktig kommunikatör – förklarar teknik både på hög och låg nivå. Trivs bra i rollen som rådgivare inom data management – kan ta ett holistiskt perspektiv. Är driven och vågar utmana oss och våra kunder när det behövs. 
 • Du är en lagspelare utav klass, tar ansvar för de närmaste kollegornas kunskapsutveckling, agerar mentor för yngre talanger och bygger nätverk samt utbyter kunskap med kollegor ansvariga för kringliggande områden; systemintegration, IT-säkerhet m.m.
 • Du talar flytande svenska och uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska. Trivs med att hålla en workshop eller utbildning för interna såväl som externa deltagare

Varför Enfo?

Vi erbjuder det bästa av båda världar – en miljö präglad av entreprenörskap, flexibilitet, högt till tak och möjlighet att påverka beslut kännetecknat ett litet bolag i kombination med 900 kompetenta kollegor och muskler likt ett storbolag. Samt inte minst mycket frihet och stora möjligheter att påverka din vardag.

Vår kundportfölj består av framför allt storbolag i Norden med minst 250 anställda och uppdragen spänner över en rad olika verksamhetsområden och tekniker.
 

Vad vi erbjuder

 • En värdebaserad kultur som är engagerad, kul och energisk
 • En organisation som stödjer Worklife balance
 • Konkurrenskraftig ersättning
 • Omfattande förmånspaket
 • Fortbildning - kurser och ersättning för certifiering
 • En arbetsmiljö som främjar professionell utveckling
   

Vi arbetar med följande tekniker:

Molnplattformar: Azure, AWS, GCP

Tjänster: Data warehouseing med Azure Synapse och AWS Redshift, Data movement med Azure Data Factory, Azure Functions, AWS Glue och AWS Lambda, Data Lake, DW Automation, SSRS, SSAS, SSIS, T-SQL, Python, U-SQL, ETL/ELT, SQL Server, C#, PowerBI och Tibco EBX (fd orchestra networks)

Metodik: Scrum, Data Vault, Kimball

Vi ser framemot din ansökan

Contact section

Contact

Contact

Picture

Dorotea Gawek

Contact

Dorotea Gawek

Area

Careers & HR

Phone

+46 733 167 186